Betere vruchtbaarheid van broedvogels door ondersteunende voeding

Vogel drinkt water

Net als u lees ik altijd met veel plezier de enthousiaste verhalen in vogeltijdschriften over onze prachtige hobby. Wat hebben we toch een fantastische hobby en wat blijft er altijd veel te leren! In deze blog wil ik u graag wat meer vertellen over de zin of onzin van vitamine E/Se en calcium voor broedvogels.

Eerlijkheid

Als ik lees over de kleurrijke ervaringen van collega-vogelliefhebbers, gaat mijn vogelhart altijd sneller kloppen. Ik waardeer de eerlijkheid waarmee de meeste kweekervaringen worden gedeeld: soms gaat het namelijk heel goed, maar andere keren juist niet. Het is fijn dat we in alle eerlijkheid onze ervaringen delen, want daar worden we uiteindelijk allemaal betere verzorgers van. En zoals u weet zal ik de eerste zijn om mijn fouten delen! Zie bijvoorbeeld mijn blog over kweekresultaten met de shamalijster.

Onbevruchte eieren

Het viel ons op dat we regelmatig ervaringen lezen over collega’s die in maart beginnen met het koppelen van twee vogels. Een voorbeeld van een kweker: De hele winter hebben de vogels naast elkaar geleefd met een schot ertussen, maar in half maart wordt het schot vervangen door gaas, zodat het koppeltje elkaar kan zien. Half mei is het dan zover: er wordt een nestkastje opgehangen. Drie weken later zijn er vier keurige eieren te bewonderen. Maar bij schouwen blijkt dat deze eieren onbevrucht zijn. Jammer! Wat moet er anders?

Vitaminen en vloeibare calcium

Op aanraden van een collegakweker werd er besloten om drie dagen in de week vitamine E en vloeibare calcium toe te dienen, om precies te zijn Calferol D3. Een extra aanleiding om dit te doen, was het feit dat ook verschillende andere vogels onbevruchte eieren hadden. De vogels ondergingen deze ‘behandeling’ gedurende drie weken. Lees hier meer over de rol van calcium in een vogellichaam.

Effect van ondersteunende voeding

De vogelliefhebber hing de nestkasten opnieuw op. Al na vier dagen werd het eerste ei gelegd en de dagen erna kwamen daar nog drie eieren bij. Na twaalf dagen lagen er vier kerngezonde jongen in het nest, die keurig grootgebracht werden. Zo’n dertig dagen later begon de pop alweer aan het volgende nest, met als resultaat een volgende ronde van vier eieren en vervolgens vier kerngezonde jongen. Het commentaar van deze kweker: “Ik mag niet klagen hoe het gegaan is.” Het onderstreept het effect van ondersteunende voeding, in dit geval Calferol D3 en VitaPro E+Se.

Samenvattend

Nu hoor ik u zeggen: “Jan, jij bent eigenaar van Avis Cibum, dus jij prijst je producten aan! Jij preekt voor eigen parochie!” Het is waar dat wij met veel passie de producten van Avis Cibum hebben samengesteld en getest. Wij staan voor onze producten. Maar waar het ons om gaat is de resultaten. En we zien gewoon dat ondersteunende voeding het verschil maakt bij uw vogels. Ze hebben het nodig!

Informatie over Calferol en VitaPro E+Se

Onze Calferol D3 is vloeibare calcium waarmee u voorkomt dat uw vogel een tekort oploopt aan calcium en magnesium. Het is makkelijk aan het drinkwater toe te voegen en zo toe te dienen aan uw vogels. Lees hier meer over Calferol D3. VitaPro E+ Se is ontwikkeld om de vruchtbaarheid van broedvogels te bevorderen en het immuunsysteem van jonge vogels te versterken. Lees hier meer over VitaPro E+Se.

Ik hoop dat u begrijpt dat ik deze verhalen met u deel uit enthousiasme over onze producten. Wij staan voor jaren ervaring met de vogels die u in uw volière heeft. Neem daarom gerust contact met ons op als u vragen heeft over de beste toepassing van onze producten. Ik hoor graag van u.

Reacties zijn gesloten.