Minder verpakking, minder afval

Nieuwe verpakkingen

De nieuwe verpakkingen van Avis Cibum

Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Daarom kiezen we als het enigszins kan voor natuurlijke ingrediënten voor onze producten, zodat onze vogels altijd het beste krijgen. Als webshop hebben we gekozen voor een vervoerder die staat voor groene levering. Over de volgende stap wil ik graag bijpraten: vanaf nu kiezen we ook voor minder verpakkingsmateriaal, want minder verpakkingsmateriaal betekent minder afval. Ik leg u graag uit wat u kunt verwachten en wat onze afwegingen zijn geweest.

Emmers

Tot nu toe hebben wij onze voeding altijd geleverd in plastic emmers, omdat wij vonden dat deze emmers handig zijn als bewaaremmers. Maar de realiteit is dat deze emmers zich ophopen en uiteindelijk bij het afval belanden. Is het niet zo dat bijna iedereen thuis wel ergens een bewaaremmer heeft staan? Zijn al die emmers nog wel nodig? Kan het anders? Die vraag hebben we aan meerdere klanten voorgelegd. Het antwoord: Ja, het kan anders. Het moet anders!

Recyclebare zakken

De oplossing is simpel: waar het verantwoord is, gaan we onze voeding niet meer in emmers leveren, maar in stevige, recyclebare zakken (bv. BreedPower Conditioner, Insectenstrooipoeder en Universeel Plus). Het gaat in eerste instantie om verpakkingen tot 4 kilo.

Wilt u toch een handige emmer voor uw voeding? Geen probleem! U kunt ze gewoon apart bestellen. Een beetje zoals het plastic tasje in de supermarkt. Wij denken met deze maatregel aanzienlijk te kunnen besparen in de hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Volgende stap

Wij zijn heel blij met deze verbetering, maar gaan op zoek naar meer verbeteringen. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Een volgende stap! We houden u op de hoogte.

Groene levering

Avis Cibum heeft een tijd geleden al gekozen voor DPD. Een van de mooie aspecten van deze vervoerder is dat DPD staat voor groene levering. Op deze pagina leggen ze alles uit over hun CO2-neutraal pakketten. En natuurlijk zijn we ook blij met hun snelle en betrouwbare levering.

Minder afval, meer plezier

Een van de pijlers van Avis Cibum is natuurlijkheid. Veel voedingen voor vogels bevatten onnodig chemische ingrediënten, omdat die simpelweg goedkoper zijn. Wij kiezen als het enigszins kan voor natuurlijk ingrediënten, ook als dat betekent dat we daar duurder uit zijn. Wij gunnen onze vogels het beste en willen niet dat ze onnodig chemische producten binnenkrijgen. Dat is beter voor dier en milieu. Diezelfde lijn zetten we door in onze verpakkingen. Minder afval, meer plezier! Natuurlijk kunnen wij als webshop de milieuproblemen niet oplossen. Maar we kunnen wel onze verantwoordelijkheid nemen en blijven zoeken naar manieren om te verbeteren.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.