De prachtige kleuren van de bijeneter

Vogelliefhebbers met een passie voor fotografie zijn er graag te vinden: in vogelkijkhutten. Een bijzondere vogelkijkhut waar de prachtigste vogels af en aan vliegen is de bijeneterhut. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u hier onder andere de kleurrijke bijeneter bewonderen én vastleggen op de gevoelige plaat. Hoe komt de bijeneter aan die prachtige kleuren?

De bijeneter in … Drenthe?

De bijeneter is een vogel die in Zuid-Europa vrij veel voorkomt. Hij voelt zich helemaal thuis in het warme Mediterraanse klimaat. Toch is de bijeneter ook in Drenthe te bewonderen. Hoe? Dankzij een mooie en groot opgezette volière van Henk Jan Klein Tiessink. Deze volière van zo’n 55 bij 22 meter is een plek waar bijeneters zich helemaal thuis kunnen voelen en natuurlijk gedrag vertonen: baltsen, vliegen, paren, nestelen, jagen zingen en ga zo maar door. Dat is voor vogelliefhebbers natuurlijk genieten geblazen.

Natuurlijke leefomgeving

De bijeneterhut kijkt uit op een wand van kalkzand waar de bijeneters hun nesten uitgraven. Vanuit de hut hebt u een prachtig zicht op de vogels die komen en gaan. U vergeet even dat u niet in Zuid-Frankrijk zit maar gewoon in het Drentse Emmen. U stapt de leefomgeving van de bijeneter in zonder een paar duizend kilometer naar het zuiden te hoeven reizen. Wat een genot!

Mooie kleuren door goede voeding

Bijeneters zijn te herkennen aan hun prachtige kleuren: fel geel, blauw, oranje, groen, met prachtige iriserende effecten als de zon schijnt. Elke vogel is een kunstwerk. Ze zijn van nature kleurrijk, maar in gevangenschap hebben ze natuurlijk wat extra nodig om met hun veren te kunnen pronken. Vogelliefhebbers weten dat maar al te goed.

We zijn er daarom best een beetje trots op dat deze mooie vogels vogelvoer krijgen van Avis Cibum, omdat ze daarmee precies krijgen wat ze nodig hebben. Natuurlijk voedsel dat gemaakt is door vogelliefhebbers, niet door fabrikanten die gewoon veel voer willen verkopen.

Foto Arno ten Hoeve

Meer dan bijeneters

Vanuit de bijeneterhut zijn nog veel meer vogels te bewonderen: wielewalen, boerenzwaluwen, witkopstaartmezen, baardmannetjes, roodsterblauwborsten, paapjes, blauwstaarten… en nog veel meer. Al deze vogels kunt u hier in hun volle, kleurrijke glorie bewonderen.

Goede verzorging, mooie vogels

Als vogelliefhebber zult u niet bezuinigen op de verzorging van uw vogels. Uw vogels zijn u heel wat waard, en het is belangrijk voor u dat ze mooi en gezond zijn. Natuurlijk is goede voeding de basis van een gezonde vogel. Ook de vogel is wat hij eet. Een vogel in een volière krijgt vaak niet alle voedingstoffen binnen die hij in de natuur wel tot zich neemt. Vandaar onze voeding. Bij de bijeneterhut kunt u zich vergapen aan de pracht van kleurrijke vogels.

Wilt u een vogelkijkhut boeken?

Dat kan door naar de website van Vogelkijkhut te gaan en een hut te boeken.

Bron:
Natuurfotografiemagazine (https://www.natuurfotografie.nl/)
Foto’s van Arno ten Hoeve

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.