Kun je meelwormen en ander levend voedsel voeren aan je vogels?

Het korte antwoord is: Ja, dat kan. U kunt meelwormen, moriowormen, buffalowormen, krekels enzovoorts voeren aan uw vogels. Ze zijn een natuurlijke voedingsbron voor ze. Echter, deze wormen hebben vaak te weinig voedingswaarde om zonder bewerking aan uw vogels te voeren. Daarom is het belangrijk ze eerst te verrijken. Hoe? We leggen graag aan u uit wat onze bevindingen zijn.

Waarom meelwormen voeren?

Meelwormen en andere wormen zijn een bron van eiwitten voor vogels. Daarnaast bevatten ze ook vocht. Bovendien zijn vogels dol op wormpjes. Maar dat wil niet zeggen dat het goed is om zomaar meelwormen te voeren aan uw vogels.

Meelwormen
Meelwormen

Meelwormen en andere voedseldieren

Voedseldieren zoals meelwormen worden meestal geleverd in kisten. De voeding die ze tot dan toe hebben gehad bestaat meestal uit zemelen. Daar leven de meelwormen nog 2 à 3 dagen op, maar dan is de koek op. Deze voedseldieren hebben uw vogels weinig voedingswaarde te bieden. Soms hebben ze zelfs onverteerde grondstoffen in zich die niet goed zijn voor uw vogels.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze meelwormen of andere voedseldieren meer voedingswaarde krijgen door ze andere voeding te geven. Op die manier reinig je als het ware de wormen en vul je ze met nuttige voeding. Er zijn meerdere manieren om dat te doen.

Optie 1: Zelf aan de slag

Nu kunt u zelf creatief worden en uw voedseldieren gaan voeren met allerlei lekkers: sla, andijvie, paardenbloemen, wortels in plakjes, plakjes appels, oud brood, paneermeel, restjes eivoer of universeelvoer en wat er nog meer in u opkomt. Dat is op zich geen slecht maaltje voor uw voedseldieren. Niks mis mee!

Het probleem is alleen dat het nogal veel werk is. U zult het namelijk steeds moeten bijhouden, wat nogal arbeidsintensief is. Bovendien blijft het probleem: hoe gaat u voldoende waardevol voedsel in en aan de meelwormen krijgen?

Optie 2: Verrijken met loopvoer

Wij zijn lang op zoek geweest naar het beste recept voor voedzame meelwormen. Sterker nog, we hebben zo’n 3 jaar uitgebreid getest en geprobeerd. De ene samenstelling was redelijk, de andere was het bijna. Maar we gaan voor het beste! Inmiddels hebben we voer voor voedseldieren ontwikkeld waar wij en onze vogels blij van worden: Avis Cibum loopvoer. Wat is het?

Avis Cibum loopvoer

Ons loopvoer heeft meerdere voordelen. We zetten ze graag voor u op een rij:

Voedzame ingrediënten

Ons loopvoer voor voedseldieren bevat goede voedingstoffen voor uw vogel. Het is rijk aan onder andere aminozuren, vitaminen, mineralen, sporenelementen, bloedplasma (wat meer vlees, meer spierweefsel en dus wat forsere vogels geeft) met extra vitamine A, vitamine K1 bloedstolling, en vitamine K2 (K1 en K2) op natuurlijke basis. Bovendien zorgt ons loopvoer ervoor dat de voedseldieren de juiste verhouding calcium en fosfor opbouwen.

Goed om te weten: Avis Cibum loopvoer bestaat voor 25% uit insectenstrooipoeder.

Makkelijk in gebruik

Maak een laag van 3 à 4 millimeter van ons loopvoer. Plaats vervolgens de meelwormen of andere voedseldieren op deze laag zodat ze lekker kunnen gaan smullen. Controleer om de 2 à 3 dagen deze voedsellaag. Zeef het uit en vul het loopvoer aan naar behoefte. Het verdient de aanbeveling om 2 à 3 keer per week vloeibare vitaminen aan het drinkwater toe te voegen.

De voordelen

Met deze methoden hebben uw vogels het plezier van lekkere voedseldieren, zoals meelwormen, gecombineerd met de voedingstoffen die ze nodig hebben om gezond en sterk te zijn. Wij genieten net zoveel van onze vogels als u. Wij zijn pas tevreden over onze producten als we zien dat onze vogels er voordeel van hebben.

Contact

Heeft u vragen over het gebruik van ons loopvoer? Laat een bericht achter of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag.

Reacties zijn gesloten.