Tagetes poeder 250g

17,50

Pot – Tagetes poeder 250g € 17,50

Categorie:

Avis-Cibum Tagetes, een natuurlijke manier van kleur intensivering.

Tagetes is een oranje-geel poeder uit de Tagetes erecta, de Marigold of bij ons het afrikaantje genoemd. Het extract bevatt toepasbare pigmenten , bestaande uit isomeren van zeaxanthine (3%), isomeren van luteïne en luteïne-esters (17%) Deze samenstelling is zeer geschikt als natuurlijke kleurstof onze vogels.

Onze in gevangenschap gehouden vogels verliezen vaak snel hun schitterende kleuren, vaak door een tekort aan natuurlijke kleurstof ingrediënten welke zij in de natuur tot zich nemen. Door het toevoegen van 0,1 tot 1% tagetes aan de voeding van uw vogels zullen deze veel beter op kleur komen en zullen ze niet onder doen voor hun soortgenoten in de natuur. In de praktijk is ons product bewezen voor uiteenlopende vogelsoorten zoals putters, bijeneters, kruisbekken, goudhaantjes en rozebuikgorzen. Deze vogels bleven na meerdere jaren minstens zo mooi op kleur als hun natuurlijke soortgenoten.

Tagetes is erg populair bij de kwekers van putters. Tagetes zorgt voor mooie diep rode maskers en tast het geel van de vleugelspiegels niet aan.

Opmerking: De tagetes die wij tot voor kort leveren mag in de pluimvee industrie niet meer gebruikt worden ivm insectcides die (in extreem lage dosis) in eierdooiers terecht kunnen komen. De nieuwe goedgekeurde Tagetes die wij nu leveren is van exact de zelfde kwaliteit met dezelfde toepasbare pigmenten, maar wordt gemengd met een lichtere draagstof waardoor de kleur van het product geel is in plaats van oranje. De kleur van het nieuwe product heeft niets met de kwaliteit of werkzaamheid te maken, omdat de percentages aanwezige zeaxanthine (3%) en isomeren van luteïne en luteïne-esters (17%) nagenoeg gelijk zijn aan de percentages in ons oude product.

Dosering: 1 tot 10 gram per kg voer, afhankelijk van de behoefte aan kleurstof in de rust of rui tijd. Door de iets vette consistentie is Tagetes niet oplosbaar in water. Ook prima geschikt om door uw meelwormen voeding te mengen zodat het via de meelwormen in uw vogels terecht komt (dit doen we bijvoorbeeld bij onze bijeneters).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beoordelingen

  1. Edwin (geverifieerde eigenaar)

    Om m’n vogels goed op kleur te krijgen, geef ik ze tijdens de rui tagetes-poeder over/door het voer. Niet alleen voor de gele en rode kleur werkt dit goed, maar ook de andere kleuren worden hierdoor veel intensiever van kleur (denk b.v. ook aan blauw, groen, enz…)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *