Tagetes Kleurstofpoeder 250g

17,50

Tagetes van Avis Cibum is een 100% natuurlijke kleurstof voor je vogel. Vogels in gevangenschap verliezen vaak hun prachtige kleuren door een tekort aan natuurlijke kleurstofingrediënten. Door een beetje (0,1% tot 1%) Tagetes aan hun voer toe te voegen, krijgen ze hun natuurlijke kleurenpracht weer terug. Bewezen werking!

Categorie:

Avis Cibum Tagetes: een natuurlijke kleurintensivering

Tagetes is een natuurlijke kleurstof voor siervogels. Het is een oranje-geel poeder dat gewonnen wordt uit de Tagetes erecta, de Marigold of bij ons het afrikaantje genoemd. Het extract bevat toepasbare pigmenten, bestaande uit isomeren van zeaxanthine (3%), isomeren van luteïne en luteïne-esters (17%). Deze samenstelling is zeer geschikt als natuurlijke kleurstof voor onze vogels.

Kleurverlies compenseren

Veel vogels die in gevangenschap gehouden worden, verliezen hun schitterende kleuren. Vaak komt dat door een tekort aan natuurlijke kleurstofingrediënten die ze in de natuur wel tot zich nemen. Door het toevoegen van 0,1 tot 1% tagetes aan de voeding van uw vogels zullen ze veel beter op kleur komen. Een mooie vogel is een trotse vogel! Ze zullen qua kleur niet onder doen voor hun soortgenoten in de natuur. In de praktijk is ons product bewezen voor uiteenlopende vogelsoorten zoals putters, bijeneters, kruisbekken, goudhaantjes en rozebuikgorzen. Deze vogels bleven na meerdere jaren minstens zo mooi op kleur als hun natuurlijke soortgenoten.

Tagetes is erg populair bij kwekers van putters. Tagetes kleurstof voor vogels zorgt voor mooie diep-rode maskers en tast het geel van de vleugelspiegels niet aan.

Dosering Tagetes kleurstof voor vogels

1 tot 10 gram per kg voer, afhankelijk van de behoefte aan kleurstof in de rust of rui tijd. Door de iets vette consistentie is Tagetes niet oplosbaar in water. Ook prima geschikt om door uw meelwormenvoeding te mengen zodat het via de meelwormen in uw vogels terechtkomt. Deze methode passen we bijvoorbeeld toe bij onze bijeneters.

Opmerking: De tagetes die wij tot voor kort leveren mag in de pluimvee-industrie niet meer gebruikt worden ivm insectcides die (in extreem lage dosis) in eierdooiers terecht kunnen komen. De nieuwe goedgekeurde Tagetes die wij nu leveren is van exact dezelfde kwaliteit met dezelfde toepasbare pigmenten, maar wordt gemengd met een lichtere draagstof. Hierdoor is de kleur van het product geel in plaats van oranje. De kleur van het nieuwe product heeft niets met de kwaliteit of werkzaamheid te maken, omdat de percentages aanwezige zeaxanthine (3%) en isomeren van luteïne en luteïne-esters (17%) nagenoeg gelijk zijn aan de percentages in ons oude product.

Pot – Tagetes poeder 250g € 17,50

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beoordelingen

  1. Edwin (geverifieerde eigenaar)

    Om m’n vogels goed op kleur te krijgen, geef ik ze tijdens de rui tagetes-poeder over/door het voer. Niet alleen voor de gele en rode kleur werkt dit goed, maar ook de andere kleuren worden hierdoor veel intensiever van kleur (denk b.v. ook aan blauw, groen, enz…)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *