Calferol D3 vloeibaar 50ml

6,95

Druppelflacon – 50ml. – € 7,50

Avis-Cibum Calferol D3 vloeibaar is een pH neutraal product met zeer stabiele vitamine D3 eigenschappen. Avis-Cibum Calferol D3 vloeibaar. bevat diverse calcium zouten waaronder een calcium chelaat welke zeer goed opneembaar is voor de dieren. Vitamine D3 is een essentieel element voor de calcium balans in het bloed, de bot opbouw en de schaal kwaliteit van de eieren. Een tekort van vitamine D3 leidt tot het demineraliseren van de botten en leidt tot botontkalking (osteoporose). Magnesium stimuleert de opname van calcium. 
Het lichaam heeft vitamine D3 nodig voor de opname van Calcium. Bij een tekort aan voldoende vitamine D3, kan het lichaam onvoldoende het hormoon Calcitrol aanmaken. Dit hormoon is verantwoordelijk voor de absorptie van Calcium uit het voer. Bij een tekort aan vitamine D3 zal het lichaam calcium gaan onttrekken van de botten (de voorraad van calcium in het lichaam), die vervolgens in conditie achteruit zullen gaan. Avis-Cibum Calferol D3 vloeibaar. is een mengsel van geconcentreerd calcium, vitamine D3 en magnesium welke makkelijk kan worden geabsorbeerd in de darmen van de dieren. Dit supplement zorgt ervoor dat de calcium balans van het dier in optimale conditie blijft en dat er geen deficiëntie verschijnselen zullen optreden.

Vitamine D3 bevordert ook de toename in de activiteit van natuurlijke antilichamen in het bloed en het activeren van fagocyten en macrofagen die in het bloed de natuurlijke immuniteit van het dier vormen. Door hun activiteit te stimuleren krijgen bacteriën, virussen en schimmels moeilijker de kans het dier te infecteren. De eischaal bestaat uit een speciale mineraal structuur, welke bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. De eischaal bestaat uit een binnen en buiten schaalvlies en de buitenste kalkschaal. De kalkschaal bestaat een speciale gemineraliseerde structuur welke meer dan 90% calcium bevat in de vorm van calciumcarbonaat. Calcium wordt geabsorbeerd in de darmen van het dier. De opname daarvan wordt gereguleerd voor o.a. vitamine D3 en magnesium. Avis-Cibum Calferol D3 vloeibaar zorgt ervoor dat er voldoende calcium aanwezig is. Daarnaast zorgt het vitamine D3 ervoor dat dit calcium ook makkelijk kan worden geabsorbeerd.

Ingrediënten:

Totaal calcium 34.000 mg/kg, Vitamine D3 2.000.000 IU/kg, Magnesium: 2.500 mg/kg.

Toepassing en dosering:

– 1 ml. per 1000 ml. drinkwater;
– Bij slechte eierschaal kwaliteit minimaal 5 dagen achtereenvolgens  toe dienen;
– Voor preventieve toediening 1 week Calferol D3 gebruiken.

Verpakking: 50ml druppelflacon of 150ml. fles met doseer pipet.

Putter met jong

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calferol D3 vloeibaar 50ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *